Selain cordial hijau tu, longan juga membantu Mm tambah kuantiti oz susu.
Yang diperlukan:

Kurma merah

Longan kering (warna kuning dari Thailand, warna hitam dari China).
Boleh beli di kedai ubat Cina. Harga setahil dalam RM2.00.

Gula batu
Cara memasak:
1. Basuh bersih kurma dan longan.
2. Rebus smp kembang.
3. Mskkan gula batu.
Sebenarnya boleh kreatifkan lagi recipe ni. Jadikkan ianya agar-agar or jadikan lai chi kang.
Kalau agar-agar, dapat mkn 5 hari berterusan misalnya. Kalau lai chi kang dpt le husband paww cket. Hari tu Mm buat lai chi kang dan balance buat agar-agar, siap campur susu (recipe ikut rasa hati....hehehe).
Sumber: Kak Faiza
1. Basuh bersih kurma dan longan.
2. Rebus smp kembang.
3. Mskkan gula batu.
Sebenarnya boleh kreatifkan lagi recipe ni. Jadikkan ianya agar-agar or jadikan lai chi kang.
Kalau agar-agar, dapat mkn 5 hari berterusan misalnya. Kalau lai chi kang dpt le husband paww cket. Hari tu Mm buat lai chi kang dan balance buat agar-agar, siap campur susu (recipe ikut rasa hati....hehehe).
Sumber: Kak Faiza
2 comments:
wahhhh luv u alia..hehhehe..tq so much bg tips n recipe nie..nk kne buat nih..chaiyok2 ally, jgn tewas di tgh jln (igtkn dri sndri)..
tomorrow i kasi tips lain...nak siap-siap g talk dah ni!!
Post a Comment