Monday, January 12, 2015

Belajar membuat pilihan

10-1-15, pukul 11.00 pagi ada appointment di PHKL. Sesi Azizi bermain bersama Ms Goo. Dah 3 minggu Azizi tidak bertemu mata dengan Ms Goo.

Bantai malu-malu plak bila lama dah tak ketemu. Azizi pun, cuba chill sikit. 

Ms Goo bagi task kat Mm & Dd. Bagi Azizi belajar untuk buat pilihan. Kalau progress Azizi slow, maka kena buat intensive class semula. Antara sebab Azizi bayak cakap Bahasa Inggeris (BI) balik.

Mmg Mm dah perasan yang Azizi dah mula buat struktur ayat BI. Anak Mm yang sulung ni mmg hujung bibir tu BI je kan, selamba je this is mummy, this is lorry...etc. Ayat tu betul dan Mm kena acknowledge faham maksud ayat dia.

Wish us the best, Azizi si comel meneroka dunia dengan ceria dan selamat.

1 comment:

Celyn Tiong said...

Hi, i would like contact you for my upcoming new product review.

Kindly email me at celytiong.hy@gmail.com

thanks,