Thursday, November 7, 2013

PickNik @ Publika

Owhhh...berat saya dah bertambah
mana tak hanya yang terbaik layak masuk ke perut
dengan pelbagai pilihan, sediakan duit sahaja
nahhhh sedia untuk dimakan 


Ekoran terbaca review yang kata sedap makanan yang dihidangkan
mari mari rakan ku, kita mencuba
maka berduyun kami ke PickNik di Publika
open kitchen gitu...korang boleh tgk Chef Nik (finalist MasterChef Malaysia) masak

Tiada pilihan untuk minuman alcohol
hidangan pun daging lembu, kambing, ayam dan seafood sahaja
of course desert ada la pilihan cake!!


kunjugan hormat pada ketika itu
order air Mojito (halal sebab takde white wine)...
erkk pronounce it mou-hi-tou....
dan Spaghetti Aglio Olio 

Personal comments:

1. Even nama kedai Cafe, total bill ada 16% tax maka ada pihak yang rasa mahal ada yang rasa just okey

2. Sila buat research terlebih dahulu hidangan yang org kata MUST TRY, instead belasah order je kat sana

3. Portion makanan cukup membuatkan saya kenyang 

4. Kalau buat perbandingan harga, a bit mahal sikit tapi cara chef masak adalah untuk 'individual meal'. Oleh itu, sila expect delay sikit untuk tunggu makanan dihidangkan.

5. Pasta yang saya makan tu mmg saya dan rakan recommended sgt, ada ummmph!!

6. Air yang saya pilih pun terbaik, mmg suka pilih ada lime untuk elak mulut bau makanan 

Overall, puas hati kerana memenuhi rasa tekak dan perut. Ukuran bintang adalah 4 daripada 5, yeayyy!!

Address:

Picknik Comfort Food Cafe
A4-UG1-05, Publika Solaris Dutamas
Jalan Dutamas 1
50480 Kuala Lumpur

03-64116499
- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments: