Tuesday, October 2, 2012

Eczema

Little Azizi boleh la kata ada masalah eczema ni. 
Mild gitu condition dia, part leher yg paling kerap nak kena eczema pun.

So, Mm yang rajin study ni terpaksa la study produk mandian, losyen, etc...etc...
yang sesuai gitu untuk kulit mahal tu kan!

Bak kata doc Afifah, kulit putera lilin...nak aircond aje!

Before this, ada satu produk kat Mothercare yang sesuai untuk Little Azizi. 
But after a year produk tu dah tak dijual lagi.

Maka, hasil risikan terkini dipercayai ramai pesakit eczema sesuai memakai barangan dengan nama Burt's Bees ni.

Imported daripada USA.
Mmg bahan alami je digunakan.


Dd belikan Shampoo & Wash dan juga Multipurpose Ointment. 
So far, kulit Little Azizi okay.

Price? Shampoo & Wash RM60++, same goes to Ointment. 



Penat dah test Cetaphil, Ezerra, etc...
Mmg ada seorang pharmacy inform kalau range ni hanya utk sakit kulit biasa, not mean for eczema sgt coz moisture kulit tak boleh dicontrol dgn baik oleh produk ini.

Yang best, beli 1 botol dan if you all recycle botol itu dengan membawa botol tersebut setiap 31 haribulan ke kedai, ada 20% diskaun.

Best...! Give a try kalau dah puas cuba produk biasa dijual di kedai-kedai biasa.

Outlet yang Mm perasan setakat ini di Sunway Piramid & Suria KLCC.

1 comment:

Mama Ayra said...

Anak eczema mmg merungsingkan hati ibubapa. Boleh try suplemen organic untuk anak. In Shaa Allah berkesan. Jom lawat blog saya :)
http://vitamas.blogspot.com